18 Ocak 2008 Cuma

Temel PROFİTEROL HAMURU

Malzemeler:
125 gr ( 1 su bardağı un )
75 gr ( 5 çorba kaşığı ) tuzsuz tereyağı
2 yumurta
1 yumurtanın akı
25 cl (1 su bardağı su)
bir tutam tuz

Un ve tuzu yağlı kağıt üzerine eleyin (çok kolaylık oluyor).Tereyağını kalı dipli bir tencereye koyup üzerine suyu ekledikten sonra tencereyi kısık ateşe koyun ve yağı eritin. Tereyağı eriyince ateşin altını açın bir taşım kaynatın.Kaynayınca tencereyi alın tuzlu karışımı içine boşaltarak tahta kaşık yardımıyla hızlı hızlı karıştırın.Tencereyi tekrar ateşe alıp karıştırmaya devamedin taki tencerenin ortasında bir hamur topu halini alana dek!









Sonra tencereyi ateşten alın. Yumurtaları ve yumurta akını bir kasede hafifçe çırpın ,tenceredeki hamura azar azar çırpılmış yumurtadan dökün ve tahta kaşıkla pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırmaya devamedin..
Evet şimdi krema sıkma torbasıyla yada tatlı kaşığı yardımıyla istediğiniz biçimleri verebilirsiniz..




Böyle uzun uzun anlattığıma bakmayın 15 dk da bitiyor oldukça pratik bir tarif..
Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

selam hale,
öncelikle yeni blogun hayırlı olsun.ben profiterol hamurunu hiç tutturamıyorum fırının içindeyken şişip kabarıyorlar fırından çıkar çıkmaz sönüp hamurumsu birşey oluyorlar.bunun için ne yapmalıyım püf noktası varmı?