18 Ocak 2008 Cuma

Temel PASTACI KREMASI

Az sonra vereceğim tarif temel pastacı kremasıdır. Çok amaçlı kullanılan acil durumlarda elinizin altında olduğunda hayat kurtarıcı bir krema çeşidi! (Buzlukta 2 ay saklayabiliyorsunuz)


bu kremayı çeşitlendirebiliyorsunuz, portakallı, çikolatalı, likörlü. İlerleyen günlerde bu detaylarıda sizlerle paylaşacağım.



Malzemeler:


2 yumurtanın sarısı

30 gr(2 çorba kaşığı)toz şeker

30 gr (4 çorba kaşığı) un (elenmiş)

15 gr (2 çorba kaşığı) mısır nişastası (elenmiş)

30cl ( 1 -1/1 su bardağı) süt (tercihen yağsız)

1 tatlı kaşığı vanilya

2 çorba kaşığı sour creme (yerine süzme yoğurtta kullanılabilir)

1 yumurtanın akı



Yapılışı:


Yumurta sarıları ve şekerin yarısını bir kaseye koyup koyulaşıncaya kadar çırpın.Un nisaştayı azar azar ekleyip karıştırmaya devamedin.


Bir tencereye süt ve vanilyayı kısık ateşte ısıtın (kaynamamasına dikkatedin!)Isınınca tencereyi alıp sütü unlu karışıma azar azar ,ama sürekli karıştırarak ilave edin. Karışımı naylon süzgeçten geçirerek yeniden tencereye aktarın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak ısıtın.Üzerinde kabarcıklar belirmeye başlayacaktır.Çiğ un kokusu gidene dek (5-6dk) pişirin.Tencereyi ateşten alıp muhallebi kıvamındaki karışımını bir kaseye boşaltın.Kasenin üstünü plastik filmle sararak oda sıcaklığında 10 dk bekletin (Bu işlem kremanın üzerinde zar gibi bir tabaka oluşmaması içindir). Sonra buzdolabına kaldırıp 15-20 dk soğutun.








Kaseyi buzdolabından alıp çırparak sour creme (süzme yoğurt) ekleyin. Başka bir kasede yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın.kalan şekeri çırpaya devamederek ekleyin.Karışımı azar azar kremaya ekleyin.Kasenin üstünü yeniden plastik filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat soğutun.

Bu krema özellikle profiterol ve ekler de harika sonuçlar veriyor!

Fakat bu sihirli kremanın kullanıldığı birçok tarif var sonuçlarıda inanılmaz..

Hiç yorum yok: